Mancare, sanatate, retete

Salată cu quinoa – doua variante sănătoase pentru cină și nu numai

Încercăm mereu să mâncăm cât mai diversificat și mai sănătos și să avem obiceiuri bune pe care să le preia și copiii. Salatele fac parte mereu din meniul nostru, iar quinoa a devenit și ea un ingredient pe care îl folosim cu succes, deci astăzi preparăm salată cu quinoa.

Poate că nu ai mai auzit de acest aliment minune fără gluten. Quinoa e foarte nutritivă și sănătoasă și poate fi adăugată în mâncăruri de multe feluri, chiar și în deserturi. Noi o folosim împreună cu legume la tigaie sau în salate. Copiilor le place. Da, chiar și Ioanei, care e foarte selectivă când e vorba despre mâncare.

Cum preparăm quinoa?

Quinoa nu e pretențioasă la gătit. Ea trebuie doar spălată bine în apă rece și pusă la fiert (aproximativ 15 min). Dacă nu e bine spălată, va avea gust amărui. Eu folosesc, pentru asta, o sită ca pentru ceai, o variantă puțin mai mare. Mereu las quinoa sub jet de apă rece câteva minute înainte să o fierb.

salata cu quinoa

Se umflă destul de mult prin fierbere, de aceea pentru un singur fel de mâncare e nevoie doar de trei – cinci lingurițe și suficientă apă. Uneori, eu fierb mai multă și o păstrez în frigider, maxim două zile. Așa pot adăuga la două, trei mâncăruri, fără să fiu nevoită să fierb la fiecare masă. O am la îndemână gata pregătită, mai ales când fac multe salate.

Pentru că vine sezonul legumelor de grădină, vreau să vă propun două variante de salată cu quinoa:

Prima variantă despre care vreau să vă spun este cu roșii cherry, ceapă verde, pătrunjel verde, ridiche și quinoa. Îmi place mult combinația de roșii, ceapă și pătrunjel, așa că am pus din belșug. Am adăugat puțină sare, zeamă de lămâie și puțin ulei, iar salata noastră a fost gata. Mie îmi place și ardeiul kapia roșu în combinație cu pătrunjel.

Așa arată quinoa fiartă:

salata cu quinoa

Pentru al doilea tip de salată am folosit o pungă cu verdețuri din hypermarket. A mea conținea batavia, rucola, valeriană, dar voi puteți adăuga ce verdețuri doriți. Am adăugat în plus roșii, ceapă roșie, castraveți, avocado, ardei, telemea și quinoa. La final sare, ulei și cina mea a fost gata!

Salata cu quinoa poate fi consumată ca atare sau lângă o bucată de carne. E bogată în proteine, zinc, fier, magneziu și este o mâncare ușoară, așa că poate fi o idee grozavă și în cazul în care vreți să mai scăpați de câteva kilograme.

Quinoa se găsește de cumpărat în magazinele naturiste sau online. Folosiți și voi voucherul emotiidemamica la orice comandă de produse pe site-ul https://www.sanovita.ro/ până la sfârșitul anului 2019 și beneficiați de 15% reducere la orice produs!

salata cu quinoa

Poftă bunâ și… pe curând!
Facebook Comments
Idei de mâncăruri rapide (II)
Tu ți-ai făcut în ultimul an Testul Papanicolau?

2 Comments

  • avatar image

    Anonim

    mai 04, 2015

    Reply

    Buna. Intr-un post anterior mentionai ca ii faci lui Edy budinca de mei stafide. Cum o prepari? Cristina

  • avatar image

    Mami si Copilul

    mai 04, 2015

    Reply

    Spal meiul (decorticat) bine in apa rece si apoi il pun la fiert in apa. Am incercat si cu apa mai multa si cu mai putina, dar daca e putina risti sa arzi vasul, ca el se umfla si se lipeste. Fierbi cam 30 min si apoi il scurgi daca e in apa mai multa (el se face ca un pilaf) si il lasi un pic sa se odihneasca, apoi adaugi ce vrei: banane pasate, scortisoara, pere, mere pasate, stafide etc. Eu prima data am scos stafidele ca n-am vrut sa blenduiesc, sa ramana meiul intreg, apoi mi-a venit ideea sa le hidratez si sa le maruntesc. Mei poti sa pui si in legume pasate, in supa, in orice. La fel si orez

Lasă un răspuns