Produse, cumparaturi, review

Trei cărți despre emoții din care copiii învață ce simt uneori

Cărți despre emoții

Ne plaaaac cărțile și stiu că sunt o sursă foarte, foarte bună de informații, mai ales când vorbim despre copii. Mai știu și că inteligența emoțională e cea care ne ajută să reușim în viață, așa că e important să le-o „predăm” copiilor cât mai devreme. În primii ani din viață, de exemplu, îi putem învăța să asocieze emoția în sine cu ceea ce simt în anumite momente. Cum? O variantă ar fi cu ajutorul unor cărți despre emoții.

Mai demult am achiziționat și eu trei astfel de cărți. Edy le-a îndrăgit, am avut succes cu ele, așa că m-am gândit să vi le arăt și vouă. Probabil v-ați dat deja seama că este vorba despre cele trei cărți despre emoții pe care le vedeți în imagine. Cele originale sunt scrise în engleză de Karen Bryant Mole și ilustrate de Mike Gordon, dar acestea au fost traduse în limba română de Luminița Gavrilă. Descrierea oficială sună așa:

În primii ani de viaţă, copiii pot avea numeroase emoţii pe care nu și le pot explica. Această serie de cărţi ilustrate prezintă o parte dintre ele într-o manieră amuzantă, dar totodată încurajatoare.

Fiecare carte conţine o notă adresată părinţilor și învăţătorilor în care li se sugerează diverse moduri de a-i ajuta pe copii să facă faţă acestor emoţii.

Edy mi-a cerut să i le citesc de nenumărate ori. Am discutat pe marginea textului așa cum ni se recomandă în carte și cred că au fost de mare folos. Sunt sigură că informațiile i-au rămas fixate acolo unde trebuie și că l-am ajutat să înțeleagă mai bine ce simte.

Cărți despre emoții

Fiecare carte începe cu felul în care ne simțim când avem o anumită emoție: „când sunt timid mă simt ca un pui de găină care se ascunde sub aripa mamei”. Apoi continuă cu modul în care de atunci când simțim o anumită emoție: „când mi-e frică îmi acopăr ochii cu mâinile”. Spre final ne arată că se pot găsi soluții: „când sunt trist mă simt mai bine dacă vorbesc cu bunicul despre supărarea mea” dar și că oamenii mari simt, de asemeni, aceste emoții: „tata zice că el s-a simțit intimidat în ziua nunții deoarece știa că toată lumea se va uita la el și la mama”.

Cred că, citind aceste rânduri, copiilor le e mai ușor să identifice ceea ce simt. Le putem da și noi exemple, îi putem întreba dacă ei s-au simțit așa. Mi se pare că avem un punct de plecare pe marginea căruia putem dezvolta inteligența emoțională a copiilor.

Eu am comandat cele trei cărți despre emoții de pe internet. Sunt din seria Panda, așa că le găsiți probabil pe mai multe site-uri și în unele librării. Sper să mai apară și alte cărți de acest gen, pentru că deocamdată doar acestea trei există în seria Panda. Eu le recomand cu drag.

Cărți despre emoții

Ție ți-am stârnit curiozitatea? Ai cumpăra astfel de cărți?

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Cumpărături pentru copii - de la nou născut la toddler
Cum putem calma durerile menstruale?

No comments

Lasă un răspuns