Produse, cumparaturi, review

Cum putem calma durerile menstruale?

Durerile menstruale

De multe ori, când încep să scriu un articol pe un anumit subiect, mă gândesc cât de mult noroc avem că beneficiem de informații la tot pasul. Străbunicile noastre nu au avut nici pe departe acest lux, probabil de aceea ele ameliorau durerile menstruale (dismenoreea) într-un mod foarte straniu: cu iarbă în vagin, aburi pentru colul uterin, acupunctură sau chiar marijuana.

Știu că pare ciudat acum pentru noi, dar așa erau acele vremuri. Ele nu știau că durerile menstruale sunt cauzate de contractarea mușchilor din uter atunci când mucoasa uterină se desprinde de pe pereții acestuia. Acum, deoarece cunoaștem aceste lucruri, putem găsi soluții mult mai prietenoase cu corpul nostru.

Menstruația are mari beneficii, deși noi nu putem spune că le simțim. De cele mai multe ori alegem să ne plângem de disconfort. Durerile de burtă însoțite uneori de dureri de spate, de cap, sunt printre cele mai frecvente în acea perioadă. Ne dau o stare de rău, de aceea ne dorim să găsim soluții bune și rapide.

Cum ameliorăm durerile menstruale?

– Una dintre variantele pe care le folosim majoritatea dintre noi sunt medicamentele. Cu ajutorul lor ne trece repede și durerea mare de cap și de spate, dar și crampele menstruale. Medicamentele sunt eficiente, însă nu e prea indicat să le luăm lunar. Ar fi mai indicat să recurgem întâi la alte variante, iar pe ultimul loc să fie analgezicele.

– O dietă bogată în calciu ar mai putea fi o variantă bună în cazul acestor tip de dureri. Calciul are efect asupra musculaturii, deci poate reduce efectele dureroase ale crampelor. Consumând iaurturi, salate, brânzeturi, migdale, putem ajuta organismul foarte mult.

– Și sportul este recomandat să fie practicat cu regularitate. Are, de asemenea, efecte pozitive în cazul creampelor, chiar și când facem doar exerciții fizice ușoare.

– Și căldura ne poate face bine. O baie caldă, comprese calde puse pe burtă sau plasturi menstruali sunt variante bune pentru a ne simți mai bine. Pe mine mă ajuta mereu o baie caldă, însă atunci când mergem la serviciu sau în altă parte avem nevoie de alternativă.

Am testat plasturii menstruali de la Barza!

De curând am avut ocazia să testez plasturii împotriva durerilor menstruale de la Barza. Este prima dată când folosesc un astfel de produs și mi s-a părut foarte interesant.

Înainte să îți povestesc experiența mea cu ei, aș vrea să îți spun că într-o cutie există trei plasturi. Au forma de mai sus, eu i-aș putea asemăna cu un absorbant. Înăuntru se simt niște granule micuțe. Pe una dintre părți, plasturele are o zonă cu ajutorul căreia se poate lipi.

După cum vedeți pe ambalaj, plasturele se lipește pe lenjeria intimă, nu direct pe piele. Am aplicat și eu într-o zi în care aveam crampe (la mine se manifestă ca un disconfort, nu neapărat o durere mare). După aproximativ 3-5 minute de la aplicare a început să se încălzească până a devenit foarte cald.

Am crezut inițial că e doar senzația, însă când puneam mâna simțeam efectiv căldură. Mi s-a părut interesant. M-am simțit bine cu noua senzație, apoi disconfortul a dispărut treptat până când nu a mai fost. Nu știu câte ore am ținut plasturele, însă sigur a fost peste 7 ore, timp în care l-am simțit mereu cald cald. Crampele inițiale nu au mai revenit.

Eu cred că merită de încercat în cazul în care te confrunți cu durerile menstruale. Poate va fi ok și pentru tine și îți va face zilele mai liniștite.  Iar pentru o bună igienă în timpul menstruației îți recomand și șervețele umede intime Barza! Conțin bicarbonat de sodiu!

Servetele umede barza

Pe curând!

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Trei cărți despre emoții din care copiii învață ce simt uneori
5 motive pentru care să îi iei o trotinetă copilului tău

No comments

Lasă un răspuns