Povestiri din viata

O discuție despre vremurile de acum. E mai bine sau mai rău?

Vremurile mai grele

Am avut de curând o discuție cu o doamnă mai în vârstă, necunoscută, care m-a abordat pe stradă. Voia să afle părerea mea referitoare la vremurile de acum. Din ce am observat propovăduia ceva din Biblie, dar nu știu ce religie era sau ce voia de fapt de la mine. Am plecat fix când începea să îmi prezinte ceva pe telefon.

Ieșisem la plimbare cu cei doi prichindei și cu soțul și deodată a venit spre noi doamna respectivă însoțită de o fată mai tânără. Ne-a abordat ca și cum erau ele într-o discuție și voiau să mai afle o părere. A zis că suntem tineri și că tinerii trăiesc momente dificile, cum nu au mai fost, mai ales cei care au și copii. Eu i-am zis că mereu oamenii consideră prezentul greu și că mereu ne întâlnim cu provocări. Cu cât înaintăm în viață, cu atât ni se pare că ce a trecut a fost mai ușor. De obicei ceea ce trece pare mai simplu.

În timp ce discutam și doamna încerca să mă ducă în zona vremurilor grele de care toată lumea se plânge, fiul meu a început să caute atenție și să scoată tot felul de sunete (el zice că e alarmă sau tren, dar pentru cei care nu îl cunosc se aud că niște răgete 😅😅). Doamna, mai tare s-a activat în discuție. Zicea că generațiile de azi se comportă diferit, că nu mai sunt copiii așa „așezați” cum erau odată. Probabil bătea un apropo, dar eu zic că nu poți cunoaște un copil în 5 minute ca să îți poți face o părere, nu?

Bineînțeles că am întors vorba și i-am zis că evoluția este ceva bun, că acum avem acces la multe informații, inclusiv despre creșterea copiilor. Că nu mai creștem copiii cu frică, să stea smirnă cum doresc cei din jur. I-am zis și că sunt convinsă că există tehnologie care ne poate influența negativ, însă e treaba noastră să extragem lucrurile bune din tot ceea ce ni se pune la dispoziție și să ne învățăm și copiii să facă asta.

Alegerile noastre fac vremurile grele

Doamna respectivă voia să mă ducă cu discuția într-o anumită direcție, așa că mi-a dat ca exemplu locurile de muncă, faptul că există șefi care se poartă rău cu angajații. Da, este adevărat că există astfel de situații, dar astea au existat dintotdeauna. E mai greu acum cu locurile de muncă, dar poate mai ușor cu altceva. Iar soluții putem găsi în orice situație, dacă vrem.

Cred că toate alegerile noastre influențează ceea ce se petrece în viața noastră. Noi putem alege dacă rămânem pe un loc de muncă sau nu. Nu avem curaj să înfruntăm lucrurile rele care vin, nu avem curaj să facem schimbări, asta nu înseamnă că vremurile sunt nasoale. Ne complacem în situații care nu ne aduc satisfacție și alegem să ne plângem și să plecăm capul în loc să căutăm alte soluții? Acestea sunt alegeri care ne aparțin.

Vremurile de acum sunt diferite de vremurile care au fost și vor fi diferite și față de cele care urmează. Avem acces mai mare la informațiile din lume și credem că lucrurile se întâmplă mai rău. În loc să ne plângem, mai bine am încerca să devenim mai buni.

Nu înțeleg de ce nu încetăm să ne uităm la capra vecinului și de ce nu ne purtăm asertiv. De ce preferăm să spunem vorbe rele, de ce nu acceptăm că oamenii au păreri diferite. De ce suntem răi și mereu dăm vina pe alții.

Eu nu am mai stat să îi explic doamnei că eu sunt fericită și că mă simt bine cu mine și cu familia mea în lumea asta plină de rău. Că zi de zi lupt să fiu mai bună și că încerc să fiu un bun exemplu pentru copii, pentru că ei vin din urmă. Dacă am face asta cu toți am putea evolua și mai mult, eu așa cred.

Orice gest poate ajuta pentru viitor.

Un pet pus la coș (chiar dacă nu noi l-am aruncat pe jos), o vorbă bună, un articol de bine scris undeva. I-aș fi zis și doamnei toate astea, dar ea era setată pe ceea ce zice Biblia, că ne îndreptăm spre tot mai rău. Ne îndreptăm… pentru că nu facem toți ceva să fie mai bine…

Nu am mai stat la discuții. Am plecat când scosese telefonul să îmi prezinte un filmuleț. Am plecat, însă, la fel de happy cum fusesem și până atunci. Nu îmi place spiritul de turmă când e vorba să ne plângem de ce e în lume și de cât de prost merg lucrurile atunci când noi nu mișcăm un deget.

Am văzut-o pe doamna abordând și alte persoane. Probabil avea ceva să îmi arate dar data asta am fost „Gigi Contra” 😅.

Tu ce părere ai despre acest subiect? E mai bine sau mai rau decat cum a fost mai demult?

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
AquaPark Nymphaea Oradea - vizită cu copii sub 5 ani
Sărbătorile de Paște 2019

No comments

Lasă un răspuns