Produse, cumparaturi, review

Mașinuțe cu pedale sau electrice? Ce alegem de la Nichiduță?

Mașinuțe cu pedale

Este o afirmație general valabilă în societatea actuală aceea că părinții au o viață mai ușoară decât în trecut, privind strict îngrijirea și creșterea copiilor, respectiv opțiunile pe care le au la dispoziție în acest sens. Înainte nu exista diversitatea de azi în ceea ce privește scutecele, de exemplu, dar nici aparatele pentru pregătirea hranei micuților sau chiar jucăriile dedicate lor.

Bineînțeles, încă mai există tot felul de provocări pentru aceștia, spre exemplu realizarea celor mai potrivite alegeri când vine vorba despre jucării. Trebuie să se încadreze în anumiți parametri de siguranță, într-o categorie de vârstă, dar și într-un buget prestabilit, pentru că nu oricine își permite orice, dar și pentru că, pentru anumite vârste, cele cu funcții performante, spre exemplu, nu își au rostul.

O întrebare actuală, frecventă mai ales în rândul părinților de băieței este: mașinuțe cu pedale sau electrice? Ce alegem?. Iată o situație în care lucrurile pot deveni complicate pentru noi. În principiu se mizează pe jucăriile care au costuri echilibrate, exceptând pe cele performante, care pot oferi copiilor experiențe de joacă unice, având totodată și rol de formare a lor, precum sunt mașinuțele.

Nu se poate spune că există o alegere corectă în cazul situației de față – mașinuțe cu pedale sau electrice. Aceasta depinde de un cumul de factori. Iată ce spun specialiștii Nichiduță vizavi de această alegere.

Mașinuță electrică

• Vârsta copilului

Potrivit experților, este primul aspect la care trebuie raportată alegerea. Un model cu pedale este ideal pentru un copil de 2 -3 ani întrucât este prea mic pentru a înțelege cum funcționează cele electrice. Ar fi o cheltuială inutilă și cel mai probabil s-ar strica imediat. În schimb, pentru un copil mai mare deja de peste 4 anișori este ideală pentru că lucrurile electrice îl vor captiva.

• Siguranța și stabilitatea

Copilul va fi atras de butoane în cazul modelului electric sau de pedale în cazul celorlalte, dar indiferent de aceste lucruri e ideal ca modelul ales să ofere celui mic o stabilitate optimă. Iată un alt factor de urmărit de către părinți. Mai mult decât atât, virajele vor putea fi realizate sigur, fără riscul de a cădea, de a-și pierde echilibrul. Siguranța este garantată prin diversele modele propuse de Nichiduță.

• Autonomia

Părinții trebuie să se raporteze la viteza pe care o poate prinde vehiculul. Aceștia trebuie să țină cont de libertatea pe care o dobândesc micuții odată cu creșterea, deci de tendința pe care o pot dezvolta privind viteza.

Mașinuțele electrice vor avea desigur o viteză mai mare, cu toate că fiecare baterie va putea oferi o anumită autonomie acestora. Acolo unde copilul dorește să petreacă ore în șir plimbându-se cu mașinuța, un model cu pedale este mai avantajos. Bineînțeles este un aspect ce poate fi influențat de buget doar în cazul unor părinți.

Referitor la costuri, sunt modele accesibile publicului larg, dar și care presupun un anumit efort financiar din partea părinților. Având informațiile de mai sus în atenție, cei interesați găsesc game variate de mașinuțe – electrice sau cu pedale – dintre care pot alege pe Nichiduta.ro.

Citește și: 5 motive pentru care să îi iei o trotinetă copilului tău

Facebook Comments
Oriflame OnColour m-a convins să mai încerc!
Îi învățăm pe copii literele și cifrele înainte de școală? Facem cu ei activități suplimentare?

No comments

Lasă un răspuns