Mancare, sanatate, retete

Salată cu năut, ton și cuș cuș

Salată cu năut

Astăzi vin la voi cu o rețetă mega sănătoasă, sățioasă și delicioasă! Bineînțeles că este și foarte ușor de făcut, ca toate rețetele pe care vi le prezint. Poate fi servită și de copiii mai mici 😍. Deci hai să facem împreună salată cu năut, ton și cuș cuș!

Ingrediente:

– năut fiert.

– cuș cuș.

– ton.

– legume. Eu am folosit: morcov, ceapă, ardei kapia, mazăre

– ulei (de măsline de preferat).

– sare.

– zeamă de lămâie.

Năutul, un super ingredient

Pentru cei care nu ați mai gătit năut aș vrea să vă spun că este un aliment foarte sănătos, de nelipsit din alimentație. Are multe fibre, proteine, fier și vitamine. Ajută la reglarea tranzitului intestinal, e gustos și sățios, iar copiii îl iubesc pentru formă și pentru gust.

Năutul se găsește în magazinele naturiste sau în supermarketuri și hypermarketuri la raionul cu fasole, linte, orez etc. Eu am năut de la Sanovita:

Lăsăm năutul peste noapte la hidratat într-un castron cu apă (fierbe mai repede dacă e hidratat înainte). După aceea îl fierbem până când simțim că boabele sunt moi înăuntru, aproximativ 40- 45 minute.

Eu fierb deodată aproximativ 200g de năut, folosesc cât e nevoie, iar restul îl congelez și folosesc cu altă ocazie. Mi se pare mai ușor așa… uneori nu am timp să hidratez si să aștept să fiarbă. Se găsește și năut la conservă, gata fiert, însă eu prefer această variantă.

Ce facem cu cuș- cuș-ul?

O să găsiți pe piață cuș cuș de mai multe feluri. În unele pungi se vede ca și cum ar fi spaghete tăiate în bucățele foarte mici sau boabe mai rotunde etc. Pe fiecare pungă scrie exact cum se folosește. Unele se fierb 5 minute, altele mult mai mult. Eu am avut acest cuș cuș de la Sanovita, probabil cel mai simplu de preparat:

Punem o cană de cuș cuș într-un castron, apoi adăugăm o cană de apă fierbinte si acoperim. După vreo 5 minute îl putem amesteca cu ce dorim. Da, doar atât și e gata! Poate fi folosit în salate de multe feluri sau cu tot felul de sosuri, ca pastele. Copiii mei îl adoră. V-am mai arătat variante de preparare și la articolul cu idei de mâncăruri.

Cum facem salata cu năut, ton și cuș cuș?

Eu am avut legume proaspete din grădină pe care le-am curățat și pregătit. Am călit două cepe mici în ulei de măsline, am adăugat un morcov mai mare, ras pe răzătoarea mare, apoi un ardei kapia tăiat cubulețe și câteva boabe de mazăre, cam cât am ținut într-o mână. Le-am amestecat pe toate și le-am călit până s-au înmuiat. Am adăugat sare, apoi cam o cană de apă în care le-am lăsat să fiarbă la foc mic.

După ce au fiert și legumele, am amestecat ingredientele. Tonul în ulei de măsline l-am mărunțit și l-am adăugat peste cuș cuș, inclusiv o parte din ulei. Apoi am adăugat năutul și legumele din tigaie. Am amestecat bine, am mai adăugat sare pentru că nu era suficientă, dar și zeamă de lămâie după gust.

E o salată cu năut super gustoasă, pe care v-o recomand și vouă! Ce zici, tu încerci?

Aș vrea să îți spun și faptul că beneficiezi de o reducere de 15% pe site-ul www.sanovita.ro la orice comandă, dacă folosești voucherul „emotiidemamica„. E valabil până la sfârșitul anului!

Facebook Comments
Idei de mâncăruri rapide (II)

1 Comment

  • avatar image

    Zuzu

    iul. 16, 2019

    Reply

    Multumim pt reteta!

Lasă un răspuns