Produse, cumparaturi, review

Cărți educative în română și engleză – vârsta 0-5 ani

Cărți educative

Mulți părinți se plâng de faptul că cei mici nu sunt pasionați de cărți și nici nu au răbdare să le fie citite câteva rânduri. „Ce e de făcut?” se întreabă, mai ales când văd că alți copii iubesc cititul de la vârste mici. Sunt unii cărora le place să învețe despre tot ceea ce văd în imaginile unei cărți educative și ascultă poveștile ca și cum fiecare detaliu contează. Alții sunt la polul opus, iar părinții se stresează. Despre asta aș vrea să vă povestesc, dar și despre două cărți care pot transforma cititul în joacă.

În primul rând vreau să vă spun că eu am doi copii foarte diferiți. Inițial am crezut că pasiunea pentru cărți ține de implicarea părinților la vârste foarte mici, apoi am realizat că nu e chiar așa. Fiul meu învăța tot ce îi arătam, ba chiar prefera cărțile și cartonașele de activități în locul jucăriilor.

Când a crescut fetița, am încercat aceleași jocuri. Cărți aveam multe, dar ea le arunca dacă vedea că le deschidem. Nu avea răbdare să îi arăt imagini, iar dacă îi povesteam despre culori sau altceva, parcă nici nu mă auzea. Atunci am realizat cât de diferiți sunt copiii și am hotărât să mă comport cu fiecare în mod unic, după nevoi.

Am crezut că nu o să o intereseze cărțile mult timp, însă faptul că și-a văzut fratele „citind” dar și bucuria lui de la ritualul de seară i-a captat atenția. De fapt el nu știe să citească decât cuvinte scurte, în schimb memorează textele și face cu ea cum facem noi cu el. Tot ce e legat de activități împreună o interesează în general, așa că și cititul a devenit o plăcere. Cu puțin ajutor din partea cărților am făcut să fie și interactiv.

Cărți educative și distractive în română și engleză

Copiii adoră jocurile și să demonstreze că știu lucruri, drept urmare cele două cărți educative pe care le vedeți în imagine au devenit repede vedete în casă. Nu le citim înainte de somn pentru că sunt distractive și numai la somn nu duc cu gândul dar ne-au fost de mare ajutor mai ales în zilele în care nu am ieșit afară. Copiii râd, îmi cer să le citesc de zeci de ori, se conectează unul cu altul, iar asta nu poate decât să mă bucure.

Din cap pana in picioare eric Carle

Cartea „Din cap până în picioare” de Eric Carle ne invită la mișcare. O sa vedeți la finalul video-ului de mai jos cum fac copiii mei când le citesc din ea. Râd și se distrează, se iau unul după altul, învață animale și părți ale corpului.

Facem un joc de rol aș putea spune. Eu le citesc prima parte, ei raspund: „pot și eu” în timp ce își pun corpul în mișcare… din cap până în picioare :).

Ursule brun tu ce vezi

A doua carte, „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?” pune accent pe animale și culori. Are și câteva exerciții la final din care copiii pot învăța unde trăiesc animalele, câte picioare au etc.

Eric carle

Aceasta pe care o am eu este necartonată dar o găsiți pe carteacopiilor.ro și în varianta cartonată. Imaginile sunt mari, foile lucioase, iar copiii mici adoră genul acesta de cărți. Ambele au textul atât în română cât și în engleză, lucru ce ne ajută să îi familiarizăm pe copii și cu o limbă străină.

Și pentru că am vorbit la început despre copiii care refuză să le fie citit ceva, aș vrea să va arăt cu ce sugestii vine cartea în acest sens:

Sper să fie informații care să vă ajute să îi obișnuiți pe copiii voștri cu cititul și să vă bucurați împreună de această activitate foarte importantă pentru minte și suflet, mai ales în această eră a tehnologiei. Mai jos aveți și filmulețul nostru:

Sper să vă încânte aceste cărți și nu uitați să citiți si despre „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă” tot de Eric Carle. E cu clapete, tot pentru copii care abia descoperă lumea minunată a cărților.

Pe curând!

Facebook Comments
Super produse pentru gustarea de la școală sau grădiniță!
Când vine anotimpul rece ne înnoim cu articole de pe FAVI.RO

1 Comment

  • avatar image

    Autentic Blog

    feb. 02, 2020

    Reply

    Si eu obisnuiesc sa ii citesc!

Lasă un răspuns