Povestiri din viata

Ioana s-a încuiat în baie. Credeam că am o soluție bună pentru asta dar situația s-a complicat

S-a încuiat în baie

Acum vreo două sau trei luni în urmă, Ioana s-a încuiat în baie. Nu mă așteptam la asta pentru că nu am văzut-o niciodată interesată de cheia din ușă. În plus, stăteam relaxată pentru că luasem în calcul acest pericol și aveam o cheie de rezervă. Am aflat apoi că lucrurile nu se întâmplă cum ne imaginăm noi… ci se pot complica…

Atunci când ne-am mutat în locuința în care stăm acum, am crezut că ne-am gândit la toate pericolele. Casa noastră părea sigură. Mereu am avut grijă la prize, detergenți, la cuptor și ce mai era periculos. I-am învățat pe copii despre cioburi, foc și curent electric, iar pentru cheile din ușă aveam variantă de rezervă. Însă în timp am realizat că oricât am vrea să prevenim, nu putem mereu. E important să ne supraveghem copiii și dacă se întâmplă ceva, să nu ne pierdem cu firea ca să îi putem ajuta.

Când am montat ușile din casă am hotărât să nu lăsăm chei decât la una dintre băi. Ne-am gândit că pe exterior vom putea descuia cu cele de rezervă, așa că nu ne-am făcut griji nicio clipă dacă se va încuia vreun copil din greșală. Cred că nici nu mă mai așteptam să se întâmple asta, mai ales ca Ioana urma să împlinească 3 ani. În mintea mea era mare la această vârstă.

Totuși s-a întâmplat… s-a încuiat în baie

Eram lângă ea în cameră când a început să se dea huța huța pe clanța de la dormitor. I-am zis că nu e ok ce face pentru că o poate strica, așa că a plecat la baie. Probabil voia să facă același lucru fără să o văd, dar cheia a distras-o. A închis ușa, dar eu nu am băgat de seamă. De multe ori merge singură la baie să se spele pe mâini, să facă pipi sau să spele vreo păpușă. Doar că după un minut am auzit-o plângând.

M-am dus la ea și când am dat să intru… mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Am rămas relaxată și i-am zis că s-a încuiat în baie și că o voi scoate de acolo, dar trebuie să mă duc să aduc cheia de rezervă. Ea a înțeles și s-a oprit din plâns, dar eu nu îmi aminteam unde am pus cheia de rezervă. M-am dus să o caut prin dulap. Nu o văzusem de vreo doi ani.

Ioana avea momente când plângea, așa că tot mergeam la ea să o liniștesc. Cred că a durat vreo 5 minute până am găsit rezerva, dar mie mi s-au părut 30. Problema a fost că, atunci când am băgat-o înăuntru, mi-am dat seama că nu pot descuia pentru că e deja o cheie înăuntru, pe partea cealaltă.

Ioana nu înțelegea de ce nu descui, așa că iar a început să plângă. Am început să îi explic ce se întâmplă și că am nevoie de cooperarea ei. I-am zis că am cheie și că pot descuia, dar că mai întâi trebuie să scoată ea cheia. Ea plângea și țipa că nu poate, eu încercam să o conving că va reuși dacă încearcă.

În final am convins-o să apuce cheia doar că o învârtea prea tare ba stânga ba dreapta. Nu reușea să o îndrepte în așa fel încât să o pot eu împinge din afară. Norocul meu și al ei a fost că era o cheie mare ca cea din imagine și am văzut prin gaura cheii poziția în care se afla. Cu două bețe de la frigărui am putut să o îndrept și să o împing afară. Apoi am descuiat și am primit cea mai grozavă îmbrățișare.

La noi a fost până la urmă o poveste cu final fericit. Știu că i se poate întâmpla oricui și că e o lecție. Mai știu și că alții au pățit-o mai grav și au petrecut ore întregi pe balcon sau au chemat pompierii. Toate sunt lecții. Puteam și eu să mă gândesc mai mult la astfel de situații atunci când Edy m-a încuiat afară dar unele lucruri nu le putem anticipa. Putem doar să ne păstrăm calmi și să găsim soluții.

Pe curând!

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Programare acasă cu ajutorul cursurilor online Logiscool LIVE! 
Operație laparoscopică de chist ovarian și recuperarea din prima săptămână

2 Comments

 • avatar image

  Poteci de dor

  ian. 30, 2020

  Reply

  Vai! Bine că s-a terminat cu bine şi nu s-a speriat prea tare Ioana! Se pare că ei au un talent în a găsi ineditul în orice. :)

 • Copii nesupravegheați în cadă? Iată de ce NU! - Emoţii de mămică

  feb. 15, 2020

  Reply

  […] În casă se pot întâmpla multe. Citește și despre cum s-a încuiat Ioana în baie. […]

Lasă un răspuns