Diverse

Copii nesupravegheați în cadă? Iată de ce NU!

Mereu mă întreb când o să am curaj să-mi las copiii nesupravegheați în cadă. Acum au 3, respectiv 5 ani și nici nu îmi trece prin cap să îi las singuri cât fac baie. Poate pentru unii pare ciudat, dar eu am pățit să se întâmple lucruri chiar sub ochii mei, așa că nu sunt de acord să plec de lângă ei. Cand e vorba de apă consider că nu e de joacă și nu recomand nimănui să lase copiii nesupravegheați în cadă!

Mulți ar spune: „al meu stă liniștit”, „las ușa deschisă și îl aud”,”e fratele mai mare cu el” sau „îi pun doar puțină apă”. Nu! În cadă se pot întâmpla o grămadă de accidente și dacă nu ești acolo, pot deveni nenorociri. Copiii nu știu să reacționeze, de aceea se pot îneca chiar și în apă foarte mică. În apă se poate muri repede și în liniște. Eu am pățit să alunece fiecare dintre ei sub apă, din joacă, de mai multe ori. Nu știu ce se întâmpla dacă nu eram acolo.

Ioana e mai mică și mulți ar spune să mă bazez că fratele mare e lângă ea. Nu mă pot baza pentru că știu că el nu reacționează dacă ei i se întâmplă ceva. Dacă ea pățește ceva el stă încremenit, așa încât uneori mă întreb dacă și-a dat seama ce s-a întâmplat. Cred că se sperie sau chiar nu realizează. Din această cauză este exclus să îl las doar cu ea la baie.

Ioana are obiceiul să dea din cap stânga-dreapta uneori când se distrează sau se alintă. A făcut-o și în cadă și a dat cu putere de margine. Eram acolo și am scos-o plângând, dar putea să amețească, eu să nu fiu lângă ea și să rămână în liniște fără să fiu stresată. Apa face victime și cred că fiecare dintre noi știm aceste lucruri. Oricui i se poate întâmpla!

Și eu mi-aș dori să fac altceva în timp ce ei se bălăcesc și să am un moment al meu, dar consider că o clipă de neatenție poate fi fatală. Mai bine nu îi las în cadă ci le dau altă activitate dacă vreau să fiu un pic liberă. Cât stau lângă ei mă pot juca pe telefon dacă vreau neapărat să mă destind. Pot cumpăra o cameră de supraveghere. Pot ruga pe cineva să stea cu ei. Soluții sunt, important e să conștientizăm importanța lor.

Noi avem reguli pe care copiii le respectă de obicei. De exemplu nu merg în picioare prin cadă. Se ridică atunci când se spală efectiv, dar cât se joacă, nu stau în picioare. Încerc pe cât posibil să nu îi las să își toarne apă pe față etc. Deocamdată sunt niște măsuri preventive care să îi ajute să se mențină la suprafața apei, dar cea mai importantă este supravegherea unui adult.

Tu ce părere ai despre acest subiect?

În casă se pot întâmpla multe. Citește și despre cum s-a încuiat Ioana în baie.

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, dă-mi like pe facebook!

Facebook Comments
Cum ne protejăm de coronavirus? Ce am ales noi să facem?
De ce fac doar unii copii laringită?