Diverse

Cum ne protejăm de coronavirus? Ce am ales noi să facem?

Suntem într-o perioadă dificilă la nivel mondial, nu doar la nivel național, așa că fiecare dintre noi este dator să facă unele compromisuri. Și pentru că ați vrut să vă povestesc despre ce am ales noi să facem, despre cum ne protejăm de coronavirus, astăzi vă voi împărtăși părerea mea și ce facem noi diferit.

Îmi doresc să cresc copii responsabili, cu simț civic, așa că nu le-am ascuns existența situației din lume. Nici nu cred că aș fi avut cum, atâta timp cât discuțiile la telefon, din realitate, știrile și tot ce se întâmplă în jur se referă la coronavirus. Nu consider că i-am speriat în vreun fel. Le-am zis că e un virus care se transmite foarte ușor, ca e nevoie să ne protejăm de el și că o putem face doar în două moduri: să stăm în casă și să ne spălăm pe mâini. Mi se pare că au înțeles foarte bine. Eduard a vrut sa vadă imagini cu virusul și a modelat și el, din plastilină, ceea ce vedeți în imaginea de mai sus.

La început mi s-a părut un pic amuzant faptul că oamenii își faceau provizii. Eu știam că am suficientă hrană acasă pentru cel puțin 3 săptămâni, probabil de asta nu mă stresam. Totuși, odată ce situația s-a mutat din Italia către toată Europa, m-am gândit la ce ar putea să devină.

Îmi doresc să trecem repede peste tot dar simt ca cea mai mare problemă nu e virusul în sine ci iresponsabilitatea oamenilor. Eu cred că dacă nu cooperăm și nu respectăm regulile impuse de autorități, nu reușim să ieșim repede la lumină. Nu înțelegem oare mecanismul de transmitere a covid19? Nu ne ajunge să vedem situația din alte țări? Nu ne gândim deloc la viitor?

Aruncăm mereu cu noroi în autorități, că nu sunt bani, că se mișcă greu când e necesar să se întâmple toate mai repede. E adevărat că și sistemul are lacunele lui, dar noi, oamenii, suntem sub orice critică. Nu vreau să vorbesc despre cei care au venit din străinătate și au îmbolnăvit o grămadă de oameni, nici despre cei care au mințit…

Ce am ales să facem noi ca să ne protejăm de coronavirus?

Fiecare dintre noi este expus la coronavirus. Putem lua contact cu cineva care nu are niciun simptom, fără să știm. Suntem expuși și pentru că mergem la serviciu. Noi am ales să stăm numai acasă când nu suntem la serviciu. Avem avantajul de a locui la casă, așa că putem ieși, dar și dacă eram la apartament am fi luat aceeași decizie, atât pentru noi cât și pentru cei din jur. Cred că dacă toată lumea ar face la fel, riscul de a contacta ceva de la serviciu ar fi minim.

Avem carne și legume congelate, legume crude pentru supă și alte produse care ne pot asigura hrana pentru o perioadă mai lungă. Avem mașină de pâine, apă de fântână și făină. Cred că asta ne va ajuta să limităm ieșirile în oraș și contactul cu alții.

Mulți părinți spun că nu pot sta în casă, că au nevoie să mai ducă undeva copiii și îi duc la spații de joacă. Nu e bine, nici măcar la cele exterioare! Ieșirile ar trebui înlocuite cu jocuri, cu conectare, cu stat în casă. Copiii, chiar dacă se plictisesc uneori, se dezvoltă normal. Părinții vor să îi țină mereu ocupați cu activități pentru a le dezvolta creierul, dar conectarea și jocurile împreună cu părinții fac mai mult decât orice activitate.

Dacă totuși ieșiți, evitați în totalitate spațiile aglomerate și spălați-vă mainile foarte des. Folosiți spray dezinfectant și limitați contactul cu alții. Iar a sta în casă nu înseamnă nici a primi musafiri, nici a face vizite vecinilor!

Coronavirus va schimba obiceiuri!

Pe lângă partea nasoală cu care vine la pachet, acest virus ne va face să respectăm până la urmă regulile, pentru că altfel nu vom scăpa de el.

Ne va face să fim mai atenți la ceea ce avem.

Ne va invața să prețuim mai mult mâncarea, sa aruncăm mai puțin.

Ne va îndrepta atenția către ceea ce ne oferă natura (dacă tot au apărut urzici, leurda și altele).

Ne va învăța regulile de igienă.

Ne va învăța să ne jucăm cu copiii și să petrecem mai mult timp cu ei.

Ne va învăța să ne iubim mai mult aproapele.

Sper să ieșim din situație mai repede de cât mă aștept eu…

Fii responsabil! Stai în casă! Ia-ți măsuri de precauție!

Pe curând!

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Cât de mult stăm lângă copiii mici și mari în spațiile de joacă?
Copii nesupravegheați în cadă? Iată de ce NU!

1 Comment

  • avatar image

    Zuzu

    apr. 03, 2020

    Reply

    Cred ca dupa aceasta ,,furtuna" se vor schimba multe!

Lasă un răspuns